Over ACT2Tangle

Wie ben ik

Mijn naam is Hilde van Ginhoven en ik ben in 1967 geboren in Amsterdam. Als jongere volgde ik een opleiding tot grafisch ontwerper. Later volgde ik een opleiding tot Psychosociaal Counselor met specialisatie ACT. Ik begeleid mensen die zijn vastgelopen en samen met mij de weg naar hun hart weer willen vinden door middel van ACT (Acceptance & Commitment Therapy)

Toen ik voor het eerst Zentangle-tekeningen zag werd ik geroepen door de vorm en het zwart-wit. Na mijn eerste workshop heb ik een intensieve cursus in de avonduren gedaan, en ik ben verslaafd geraakt. Wat mij vooral verbaasde: het tekenen had direct een soort meditatief effectop mij. Ik heb moeite met lange mindfulness-oefeningen doordat ik snel word afgeleid, en voor zittend mediteren ben ik te bewegelijk. Bij Zentangle merkte ik meteen dat ik uur na uur de focus op mijn pen had. Mijn lichaam ontspande en ik kwam echt tot rust. Voor het eerst in mijn leven.

Deze ervaring gun ik andere mensen ook! Dit heeft in 2019 geleid tot mijn eigen reis naar de grondleggers van Zentangle, Maria Thomas (illustratrice) en Rick Roberts (Monnik) in Providence, Rhode Island USA, waar ik Certified Zentangle Teacher (CZT) ben geworden.

Klik op logo voor mijn CZT Pagina.

Wat ik zo prettig vind aan Zentangle is, dat de basis altijd hetzelfde is, de Zentangle-methode geeft richting en een duidelijk kader, maar binnen dat kader ben je volledig vrij. Dit blijkt voor mij dé manier te zijn om mijn creativiteit te uiten, maar ook volledige ontspanning te bereiken.

Waarom ACT2Tangle

Veel mensen willen graag ontspanning ervaren, maar vinden het moeilijk om daarvoor tijd vrij te maken. Het kost extra moeite om naar de yogaschool te gaan, of om op tijd in de meditatiecursus te zitten.
Zentangle kun je altijd en overal doen. Het enige wat je nodig hebt, zijn een Tile (of een stuk papier), een potlood en een Micron (of andere fineliner of pen).

Hoe je de ware ontspanning vindt, is heel persoonlijk. De een vindt het in yoga, de ander in meditatie en/of mindfulness. Ik heb mijn rust gevonden in Zentangle. Daarom nodig ik je van harte uit om het een keer te proberen tijdens een van mijn Workshops via Zoom.