Wat is Zentangle?

“Zentangle is een makkelijk te leren, ontspannende, en leuke manier om prachtige kunstwerkjes te maken door het tekenen van gestructureerde patronen.”

Als ik jou een wit kaartje geef van 9×9 cm en ik vraag je om hierop een tekening te maken, wat zeg jij dan? Vaak hoor ik. “Ik kan niet tekenen, en ik weet niet eens hoe ik moet beginnen.”

Kun je een potlood of een pen vasthouden? Kun je de I, de S, de C en de O schrijven? Geloof me, dan kun je ook prachtige Zentangle-kunst maken – een inktlijn tegelijk (One stroke at a time).

Zentangle-kunst is niet alleen mooi om te zien. Het doet meer voor jou. Door volgens de Zentangle-methode gestructureerde patronen te tekenen, kom je in een staat van mindfullness.  En dat heeft allerlei positieve gevolgen.

-je leert makkelijker te focussen
-je oog-handcoordinatie wordt beter
-je creativiteit neemt toe, ook op andere gebieden
-je kan sneller je hoofd leeg maken / stress van je af laten glijden
-je slaapt beter

De Zentangle methode is ontworpen door het amerikaans stel Rick Roberts en Maria Thomas. Het is een geregistreerd merk van Zentangle Inc. Wil je meer weten, neem dan een kijkje op www.zentangle.com.

Zou je deze tekenmethode willen leren van een CZT (Certified Zentangle Teacher)? Kijk dan bij mijn ZoomTangle Workshops voor het huidige aanbod.